Search
Close this search box.

Жителите на Разловци бараат модерна инфраструктура

Жителите на делчевското село Разловци, бараат од властите решавање на проблемот со селската инфраструктурата – особено го истакнуваат пристапниот пат, кој е оштетен и потребна му е целосна реконструкција.

Тие, во отсуство на инцијатива на општината, планираат сами да почнат со поправките на патот, а успеале и да пронајдат компанија подготвена да им помогне.

На селото му се потребни и други иницијативи, со цел тоа повторно да заживее  преку различни културни, едукативни, социјални содржини.

Разловци, познато како епицентар на Разловечкото востание, е една од дестинациите на кои локалната акциска група Малеш Пијанец спроведува серија средби со заедниците, за директно од нив да ги дознае проблемите и соодветно на тоа да покрене застапувачки акции.

Целта на иницијативите на групата е да се подобри состојбата со животната средина преку иницирање соработка и активизам на жителите на општините од Малешевијата.

Извор: ЛАГ Малеш - Пијанец

Сподели

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

УПАТСТВО ЗА ПРИСТАП ДО АУДИО ЧИТАЧ НА ВЕБ ПРЕЛИСТУВАЧОТ MICROSOFT EDGE