Search
Close this search box.
Previous slide
Next slide
Вести

Судот во Кочани му изрече доживотна затворска казна на 59-годишен маж кој усмрти жена – граѓанскиот сектор бара повисока свест за фемицидот

Казна доживотен затвор му е изречена на 59-годишен маж од Кочани, кој на 25 септември минатата година со повеќе убоди со нож усмрти 46-годишна жена пред нејзиниот дом.

Прочитајте повеќе »
Вести

Родителите наместо образовни асистенти седат на часовите со децата со Даунов синдром

Родителите на деца со Даунов синдром од Струмица бараат што побрзо да се донесе Законот за средно образование.  Според нив, од овој закон зависи и одобрувањето на образовни

Прочитајте повеќе »
Вести

Училиштата и Општина Штип бараат Програми за полесно вклучување во воспитно-образовниот процес на ромските деца повратници од странство

Треба посебно да се работи со децата, но и со нивните родители кои се повратници од странство, за децата полесно да се вклучат во образовно-воспитниот процес, е заклучокот

Прочитајте повеќе »
Вести

Македонските граѓани сé уште чекаат помош од државата за да дојдат до пензиите од Италија

Речиси еден месец на серија средби со политичари, пратеници, претставници на институциите како дел од процесот на застапување што го покрена ЗГ Жена од Делчево со помош на

Прочитајте повеќе »
Стории

Македонија има 20 илјади неписмени жители, а нема решение за растечкиот проблем  

Авторки: Енисе Демирова* и Викторија Димитрова** Помина тешката зима за 44-годишната Ѓулизер Изирова, која парчето леб го печали работејќи на нива. Таа, како и нејзините роднини

Прочитајте повеќе »
Стории

Без јавен превоз, младите од руралните средини немаат ниту социјален и културен живот, ниту можности за личен развој

Автори: Никол Клесова* и Зоран Ѓорѓиев** Младите од населените места од руралните општини во струмичкиот регион немаат еднаков пристап до можностите што ги имаат нивните

Прочитајте повеќе »
Стории

Радовиш остана без интернист, граѓаните или на приватно или чекаат да дојде од Скопје

Автори: Кристијан Трајчов* и Ване Трајков** Нема интернист на сметка на Фондот за здравствено осигурување во Радовиш. ЈЗУ „Здравствен дом“ – Радовиш веќе неколку месеци е без

Прочитајте повеќе »

Контактирајте не

УПАТСТВО ЗА ПРИСТАП ДО АУДИО ЧИТАЧ НА ВЕБ ПРЕЛИСТУВАЧОТ MICROSOFT EDGE