ВЕСТИ

Живот со струја „на лажичка“

Повремено без вода, а постојано со слаб напон на струја живеат неколку десетици семејства во населбата „Света Недела“ во Штип, кои се обратија до Општината

повеќе »

Учениците со посебни образовни потреби во СОУ „Гошо Викентиев“ од Кочани не можат да следат настава поради непристапност на внатрешноста

Средношколец со посебни образовни потреби од СОУ „Гошо Викентиев“ во Кочани од дома следи настава на далечина. Друг ученик со комбинирана попреченост, редовно оди на

повеќе »

Сетилната попреченост во комбинација со возраста е силна причина за дигиталната исклученост на голем број граѓани

Нееднаквоста во пристапот и можностите за користење на современите дигитални технологии исклучува одделни групи од општествените процеси и дополнително ја продлабочува општествената нееднаквост.  Ова беше

повеќе »

Граѓаните на Кочани со секојдневни блокади ќе ја спречат изградбата на хидроцентралата на Мала Река

Од среда, 25 октомври граѓанските активисти почнуваат со секојдневни блокади на патот кон Брана Гратче. Таму веќе некое време се расчистува теренот и се изведуваат

повеќе »

Граѓаните на Кочани и Делчево поканети да го креираат Буџетот за 2024 година

Последниот квартал од годината општините вообичаено го користат за добивање предлози од граѓаните при креирањето на буџетот за следната година. Притоа, се користат различни форми

повеќе »

Возилата на тротоарите, луѓето на коловозите – има ли крај на узурпацијата на јавниот простор?

Нема град во Македонија чии граѓани го немаат проблемот со узурпираноста на јавниот простор. Возила паркирани на тротоари. Единствениот симнат приод – зафатен со урбана

повеќе »
Нема повеќе објави за прикажување

УПАТСТВО ЗА ПРИСТАП ДО АУДИО ЧИТАЧ НА ВЕБ ПРЕЛИСТУВАЧОТ MICROSOFT EDGE